Imbirowe babeczki z jabłkiem - bez glutenu i cukru

W tle fantastyczna drewniana kolejka ECO TOYS


Składniki:

- 2 jajka
- 3 banany
- 1 jabłko
- około 1cm korzenia imbiru
- 2 łyżki mąki arachidowej lub 2 łyżki zmielonych orzechów arachidówych
- 2 łyżki mąki jaglanej
-1/2 łyżeczki pasty z kurkumy przepis tutaj


Przygotowanie:

Jajka ubijamy.
Dodajemy kawałki bananów, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodajemy potarty imbir i obydwie mąki, miksujemy.
Jabłko obieramy i kroimy w niewielką kosteczkę. Dodajemy do masy. Mieszamy łyżką.
Nakładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy 25 minut. Jabłka jako inspiracja w kuchni

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty