Owsiane babeczki bajaderki z piekarnika - bez cukru, mąki i jaj
Babeczki bajaderki bez glutenu, bez jaj, bez mąki i oczywiście bez cukru. Są mokre w środku i posiadają wspaniały orzechowy aromat. Z poniższych składników zrobiłam 6 babeczek.
Składniki :
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżka karobu
- 1/2 szklanki zmielonych bezglutenowych płatków owsianych (do kupienia -->TU<-- )
- 1/2 szklanki zmielonych orzechów (użyłam nerkowców)
Przygotowanie:
Banany kroimy na kawałki, wrzucamy do miski i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
Nakładamy do silikonowych foremek ( -->TU<-- kupisz foremki)
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz