Bezglutenowe Ciasto z śliwkami i jeżynami - bez cukru
Składniki na tortownice 26 cm:
- 1/2 szklanki płatków owsianych bezglutenowch - zmielić
- 1/2 szklanki mąki jaglanej
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych - zmielić
- 1/2 szklanki ryżu naturalnego - zmielić
- 5 jajek
- 2 banany
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki rodzynek
- sliwki i jeżyny
Przygotowanie:
Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana i miksujemy na gladki krem.
Dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz pozostałe składniki oprocz owoców i ponownie chwilę miksujemy.
Ciasto wykładamy na tortownice, na górze układamy owoce .
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz