Czekoladowy pudding z lnu



Składniki na 4 porcje (szklanki):

  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 2 szklanki wody
  • 4 banany
  • 2 łyżki prawdziwego kakao
Przygotowanie:

Len zalewamy dwoma szklankami wody, gotujemy na średnim ogniu około 25 minut.
Po zdjęciu z gazu przecedzamy.
Ostudzony wstawiamy na godzinę do lodówki.
Banan kroimy na kawałki, dodajemy wraz z kakao do lnu. 
Miksujemy na gładką masę. Nakładamy np. do szklanek. 
Można wstawić do lodówki, powinno jeszcze zgęstnieć, jednak Nam nigdy nie udało dotrzeć się do tego etapu, zjadamy od razu.



Komentarze

  1. Takiego puddingu jeszcze nie jadłam, musi być smakowity. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aaaaa żałuję,że tak późno odkryłam Twoją stronę 😊😍rewelacja ,będziemy korzystać

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty