Czekoladowy pudding z lnu
Składniki na 4 porcje (szklanki):
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 2 szklanki wody
- 4 banany
- 2 łyżki prawdziwego kakao
Przygotowanie:
Len zalewamy dwoma szklankami wody, gotujemy na średnim ogniu około 25 minut.
Po zdjęciu z gazu przecedzamy.
Ostudzony wstawiamy na godzinę do lodówki.
Banan kroimy na kawałki, dodajemy wraz z kakao do lnu.
Miksujemy na gładką masę. Nakładamy np. do szklanek.
Można wstawić do lodówki, powinno jeszcze zgęstnieć, jednak Nam nigdy nie udało dotrzeć się do tego etapu, zjadamy od razu.
muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńTakiego puddingu jeszcze nie jadłam, musi być smakowity. :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecam :)
OdpowiedzUsuńAaaaa żałuję,że tak późno odkryłam Twoją stronę 😊😍rewelacja ,będziemy korzystać
OdpowiedzUsuń