Chrupiące owsiane krakersy z sezamem - bez jaj
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej
- 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju
- 1 i 1/2 szklanki wrzątku
- 1/2 szklanki sezamu

Przygotowanie:
Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy.
Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy.
Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto.
Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg.
Pieczemy 15 minut.
Mogę użyć skrobi kukurydzianej bio ?
OdpowiedzUsuń