Buraczane Muffiny Brownie z kaszą jaglaną - bez cukru, glutenu i jajek


Składniki:

- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3 ugotowane lub upieczone buraki
- 6 daktyli
- 2 łyżki rozdzynek
- 2 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki lnu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 4 łyżki prawdziwego kakao 


Ekspresowe studzenie babeczek na balkonie . Pilnują by nikt ich nie ukradł :)
Przygotowanie:

Kasz jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do czasu wchłonięcia całej wody. Do gorącej dodajemy olej kokosowy.
Daktyle i rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut, odlewamy wodę, blendujemy z burakami.
Len mielimy w młynku do kawy, zalewamy 10 łyżkami wrzątku i dobrze mieszamy.
Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy.
Wszystkie składniki łączymy i miksujem.
Nakładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 30 minut.


Komentarze

Popularne posty