Domowa czekolada bez cukru


Jej jedyną wadą jest to, że trzeba szybko jeść ponieważ dość szybko się rozpuszcza. Robiłam w zwykłym plastikowym pojemniku ale przymierzam się do zakupu poniższej foremki, dzięki której czekolada nabierze czekoladowego kształtu :)


IBILI Forma Silikonowa do Czekoladek


Składniki: 

- 100 ml oleju kokosowego nierafinowanego (w dobrej cenie  - około 22 zł za 900 ml znalazłam i kupiłam ostatnio ten olej kokosowy )
- 1/2 szklanki kakao 
- 5 łyżek amarantusa 
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 3 łyżki syropu klonowego
- wszystko to z czym macie ochotę zjeść czekoladę 

Przygotowanie:


Olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wlewamy do pojemnika, wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

Popularne posty