Marchewkowe ciasteczka z piekarnika - bez jaj, cukru i glutenu.


Składniki

- 2 marchewki 
- 1 pomarańcz 
- 4 łyżeczki siemienia lnianego 
- 3 łyżki płatków owsianych 
- 2 łyżki mąki kokosowej
- świeży otarty Imbir - ilość wg uznania
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka oleju kokosowego 


Przygotowanie:

Pomarańcz i marchew obieramy i wrzucamy do sokowirowki. Łączymy wiórki z sokiem.
Można również pomarańcz zblendowac a marchew zetrzeć.
Len mielimy, zalewamy 4 łyżkami wrzątku, mieszamy i odkładamy.
Płatki owsiane mielimy.

Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. 


Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy dowolnej wielkości ciasteczka.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 40 minut.

Komentarze

Popularne posty