Marchewkowe ciasteczka z piekarnika - bez jaj, cukru i glutenu.
Składniki
- 2 marchewki
- 1 pomarańcz
- 4 łyżeczki siemienia lnianego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki mąki kokosowej
- świeży otarty Imbir - ilość wg uznania
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
Pomarańcz i marchew obieramy i wrzucamy do sokowirowki. Łączymy wiórki z sokiem.
Można również pomarańcz zblendowac a marchew zetrzeć.
Len mielimy, zalewamy 4 łyżkami wrzątku, mieszamy i odkładamy.
Płatki owsiane mielimy.
Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy dowolnej wielkości ciasteczka.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz