Składniki: 

Na ciasto: 
- 3 szklanki mąki zytniej pełnoziarnistej Lidl Polska
- 2/3 szklanki wody 
- 1 jajko 
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgine Monini - prawdziwa włoska oliwa z oliwek

Farsz :
- 1/2 dyni piżmowej 
- 1/2 szklanki surowej kaszy gryczanej nie palonej 
- 1 cebula 
- 2 ząbki czosnku 
- 1 płaska łyżeczka curry Dary Natury

Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy ciasto. 
Kasze gryczana gotujemy na sypko (około 20 minut )
Cebulę, dynie i czosnek pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy, dodajemy curry i blendujemy. 
Łączymy kasze z zblendowana częścią farszu. 
Ciasto rozwałkowujemy i szklanka wycinamy kółka. 
Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu i zaklejamy. 

Zagotowujemy wodę, wrzucamy pierogi, gotujemy kilka minut od czasu wpłynięcia. 


Komentarze

Popularne posty