Składniki:
Na ciasto:
- 3 szklanki mąki zytniej pełnoziarnistej Lidl Polska
- 2/3 szklanki wody
- 1 jajko
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgine Monini - prawdziwa włoska oliwa z oliwek
Farsz :
- 1/2 dyni piżmowej
- 1/2 szklanki surowej kaszy gryczanej nie palonej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 płaska łyżeczka curry Dary Natury
Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy ciasto.
Kasze gryczana gotujemy na sypko (około 20 minut )
Cebulę, dynie i czosnek pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy, dodajemy curry i blendujemy.
Łączymy kasze z zblendowana częścią farszu.
Ciasto rozwałkowujemy i szklanka wycinamy kółka.
Na każde kółko nakładamy łyżeczkę farszu i zaklejamy.
Zagotowujemy wodę, wrzucamy pierogi, gotujemy kilka minut od czasu wpłynięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz