Muszle faszerowane dynią i kaszą jaglaną
Składniki:
1/2 małej dyni piżmowej
4 łyżki surowej kaszy jaglanej
10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oleju kokosowego
Przyprawy wg uznania :
Kurkuma
Oregano
Tymianek
Imbir
Dynie wydrążamy. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach.
Makaron gotujemy.
Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Przecedzamy kasze, do gorącej dodajemy olej kokosowy i dynie. Wszystko blendujemy.
Nakładamy po łyżeczce do każdej muszelki.
Farszu starczy na około 20 muszelek
:-)
1/2 małej dyni piżmowej
4 łyżki surowej kaszy jaglanej
10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka oleju kokosowego
Przyprawy wg uznania :
Kurkuma
Oregano
Tymianek
Imbir
Dynie wydrążamy. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach.
Makaron gotujemy.
Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Przecedzamy kasze, do gorącej dodajemy olej kokosowy i dynie. Wszystko blendujemy.
Nakładamy po łyżeczce do każdej muszelki.
Farszu starczy na około 20 muszelek

Komentarze
Prześlij komentarz