Korabowe komosanki



Składniki:

- 4 łyżki surowej Quinoa, 
- 2 łyżki surowego amarantusa 
- 3 łyżki pestek z dyni 
- 2 łyżki lnu złocistego 
- 1 łyżeczka karobu
- 1 banan 
- sok z jednej cytryny 
- 4 łyżki wrzątku 

Przygotowanie:
Quinoa,  i amarantus dobrze płuczemy i gotujemy około 30 minut. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej kokosowy. Czekamy aż olej kokosowy zmieni konsystencję na płynną, mieszamy. 
Len mielimy , zalewamy wrzątkiem cały czas mieszając. 
Pestki z dyni mielimy. 
Banan rozgniatamy dokładnie widelcem.
Wszystkie składniki dobrze mieszamy. 

Nakładamy do silikonowych foremek. 
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy około 40 minut. 

Komentarze

Popularne posty