Korabowe komosanki
Składniki:
- 4 łyżki surowej Quinoa,
- 2 łyżki surowego amarantusa
- 3 łyżki pestek z dyni
- 2 łyżki lnu złocistego
- 1 łyżeczka karobu
- 1 banan
- sok z jednej cytryny
- 4 łyżki wrzątku
Przygotowanie:
Quinoa, i amarantus dobrze płuczemy i gotujemy około 30 minut. Przecedzamy. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej kokosowy. Czekamy aż olej kokosowy zmieni konsystencję na płynną, mieszamy.
Len mielimy , zalewamy wrzątkiem cały czas mieszając.
Pestki z dyni mielimy.
Banan rozgniatamy dokładnie widelcem.
Wszystkie składniki dobrze mieszamy.
Nakładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy około 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz