Jaglane babeczki z truskawkami


Składniki 

- 5 łyżek surowej kaszy jaglanej 
- szklanka wody
- 1 łyżeczka oleju kokosowego 
- 2 dojrzałe banany 
- pół szklanki wiorek kokosowych 
- około 7 truskawek 


Przygotowanie 

Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Gotujemy około 15 minut w szklance wody - tak by kasza wchlonęładnie całą wodę  
Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. Lekko przestudzamy. 
Dodajemy banany i kokos zmielony w młynku  do kawy. 
Miksujemy mikserem. 
Do silikonowych foremek nakładamy na spód cieniutka warstwę masy  z kaszy. 
Do każdej foremki wkładamy całą truskawkę.
Nakładamy resztę masy. 
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. 
Pieczemy około 30 minut. 





Komentarze

  1. Są przepyszne! zrobiłam raz i to nie będzie koniec :) nie miałam świeżych truskawek więc użyłam mrożonych tylko wyjęłam je wcześniej żeby nie były zupełnie zamrożone i wyszło pysznie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty