Jaglane babeczki z truskawkami
Składniki
- 5 łyżek surowej kaszy jaglanej
- szklanka wody
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 2 dojrzałe banany
- pół szklanki wiorek kokosowych
- około 7 truskawek
Przygotowanie
Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Gotujemy około 15 minut w szklance wody - tak by kasza wchlonęładnie całą wodę
Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy. Lekko przestudzamy.
Dodajemy banany i kokos zmielony w młynku do kawy.
Miksujemy mikserem.
Do silikonowych foremek nakładamy na spód cieniutka warstwę masy z kaszy.
Do każdej foremki wkładamy całą truskawkę.
Nakładamy resztę masy.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy około 30 minut.




Są przepyszne! zrobiłam raz i to nie będzie koniec :) nie miałam świeżych truskawek więc użyłam mrożonych tylko wyjęłam je wcześniej żeby nie były zupełnie zamrożone i wyszło pysznie!
OdpowiedzUsuń