Paprykowe roladki z kasza orkiszową i kozim serem



Paprykowe roladki z kasza i kozim serem
- 1 papryka czerwona 
- 1/4 średniej cebuli 
- 1 ząbek czosnku 
- 1 łyżka serka koziego kanapkowego Pilos 
- 1 łyżka kaszy orkiszowej 
- 1 łyżeczka oleju konopnego

Paprykę myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy paprykę skórą do góry, ząbek czosnku ( nie obieramy ), ćwiartke cebuli (obrana ).
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 25 minut.

Kasze gotujemy około 25 minut. Przecedzamy i przestudzamy.
Paprykę po upieczeniu obieramy ze skóry i rozkladamy na płasko.
Do miseczki dajemy kozi ser, czosnek obrany z łupinki, cebulę, kaszę, olej konopny i chwile blendujemy.
Masę nakładamy na paprykę, zawijamy i kroimy na talarki.

Komentarze

Popularne posty