Paprykowe roladki z kasza orkiszową i kozim serem
Paprykowe roladki z kasza i kozim serem
- 1 papryka czerwona
- 1/4 średniej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka serka koziego kanapkowego Pilos
- 1 łyżka kaszy orkiszowej
- 1 łyżeczka oleju konopnego
Paprykę myjemy, kroimy na pół, oczyszczamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy paprykę skórą do góry, ząbek czosnku ( nie obieramy ), ćwiartke cebuli (obrana ).
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 25 minut.
Kasze gotujemy około 25 minut. Przecedzamy i przestudzamy.
Paprykę po upieczeniu obieramy ze skóry i rozkladamy na płasko.
Do miseczki dajemy kozi ser, czosnek obrany z łupinki, cebulę, kaszę, olej konopny i chwile blendujemy.
Masę nakładamy na paprykę, zawijamy i kroimy na talarki.
Komentarze
Prześlij komentarz