Marchewkowy budyń
Budyń marchewkowy z Quinoa,
- 2 szklanki mleka kokosowego plus 1/3 szklanki do rozrobienia mąki
- 1 duża marchew
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki syropu daktylowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- Quinoa, ekspandowana do posypania
Marchewkę pokroić w malutką kosteczke.
Do garnuszka wlać 2 szklanki mleka kokosowego. Dodać marchewkę, syrop daktylowy, cynamon i kurkume. Gotować około 15 minut - aż marchewka będzie miękka.
Zblendowac.
Do 1/3 szklanki mleka dodawać powoli mąkę, cały czas mieszając.
Garnek ponownie postawić na piecu, powoli wlewać mleko z mąka. Gotować cały czas mieszając aż do zgestnienia.
Przelać do miseczek. Posypać Quinoa,
Komentarze
Prześlij komentarz