Marchewkowy budyń


Budyń marchewkowy z Quinoa, 

- 2 szklanki mleka kokosowego plus 1/3 szklanki do rozrobienia mąki 
- 1 duża marchew 
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej 
- 2 łyżki syropu daktylowego 
- 1/2 łyżeczki cynamonu 
- 1/2 łyżeczki kurkumy 
- Quinoa, ekspandowana do posypania 

Marchewkę pokroić w malutką kosteczke. 
Do garnuszka wlać 2 szklanki mleka kokosowego. Dodać marchewkę, syrop daktylowy, cynamon i kurkume. Gotować około 15 minut - aż marchewka będzie miękka. 
Zblendowac. 
Do 1/3 szklanki mleka dodawać powoli mąkę, cały czas mieszając. 
Garnek ponownie postawić na piecu, powoli wlewać mleko z mąka. Gotować cały czas mieszając aż do zgestnienia. 

Przelać do miseczek. Posypać Quinoa, 

Komentarze

Popularne posty