Babeczki z musem z rokitnika - keto
Składniki:
- 2 jajka
- 20g mąki kokosowej
- 15g wiórków kokosowych
- 25g rozpuszczonego masła klarownego
- 50g musu z rokitnika
- szczypta sody
- szczypta soli
- 1 łyżka erytrytolu
- 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno z erytrytolem i szczyptą soli.
Żółtka, ostudzone masło klarowne, mąkę kokosową, wiórki, mus z rokitnika miksujemy do połączenia składników. Dodajemy sodę, mieszamy.
Delikatnie łączymy obydwie masy. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, termoobieg. Pieczemy 25 minut. Zostawiamy w otwartym piekarniku do przestudzenia.
Przepis oryginalny : https://www.ketoreva.pl/2018/07/babeczki-z-musem-malinowym.html?m=1
Komentarze
Prześlij komentarz