Kisiel z lnu z jabłkiem
Składniki:
- 3 łyżki siemienia lnianego (nie mielonego)
- 3 szklanki wody
- 2 jabłka
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- dodatki: suszona morwa, nerkowce, jagody goi, orzechy laskowe.
Przygotowanie:
3 łyżki siemienia lnianego zalewamy 3 szklankami wody. Gotujemy 15 minut, na małym ogniu, od czasu zagotowania wody. Od razu przecedzamy przez sitko, gdy odczekamy kisiel zgęstnieje i będzie problem z oddzieleniem go od ziaren, można sytuację uratować poprzez ponowne podgrzanie.
Do jeszcze gorącego dodajemy potarte jabłko i cynamon, dobrze mieszamy. Posypujemy ulubionymi bakaliami.
samo zdrowie! Zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do śledzenia Szkraba na facebooku https://www.facebook.com/szkrabjesam/
Usuńfajny przepis:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do śledzenia Szkraba na facebooku https://www.facebook.com/szkrabjesam/
Usuń