Muffinki Musli - bez mąki i cukru
Składniki:
suche:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka płatków jęczmiennych
- 2 łyżki słonecznika
- 2 łyżki pestek z dyni
- 2 łyżki posiekanych nerkowców
- 2 łyżki posiekanych orzechów pekan
- 2 łyżki posiekanych migdałów
- 2 łyżki posiekanych orzechów brazylijskich
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 3 łyżki rodzynek
mokre:
- 1 jajko
- 2 banany
- 2 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki suche umieszczamy w dużej misce.
W oddzielnej misce ubijamy jajko. Dodajemy po kawałku banana oraz olej kokosowy płynny (roztopiony w kąpieli wodnej). Miksujemy do czasu gdy wszystkie składniki dobrze się połączą i masa będzie gładka.
Dodajemy masę do miski z suchymi składnikami.
Dobrze mieszamy.
Nakładamy do silikonowych foremek.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Pieczemy 20 minut.
Bakalie można dowolnie zmieniać :)
Komentarze
Prześlij komentarz